Kantońskie Tofu Na Parze
Kantoński gotowane na parze Tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać różyczki brokuły, sfermentowana fasola, czosnek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Kantońskie Ryby Gotowane Na Parze, Steamed Sea Bass, Styl Kantoński, oraz Tofu jajeczne na parze z wieprzowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić ryż i 3 szklanki wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż ryż jest tender do gryzienia, o 20 protokół.
Tymczasem, w 8-do 10-quart patelni lub 14-calowy wok, ustawić stojak na co najmniej 1 cal wrzącej wody. Wybierz płytką, oprawioną patelnię o szerokości około 8 cali, która pasuje do stojaka i może być podnoszona (w razie potrzeby zamontuj uprząż sznurkową).
Na płytkiej patelni połączyć bulion warzywny, sherry, sos sojowy, czarną fasolę, imbir, czosnek, brązowy cukier i płatki chili.
Spuścić tofu na ręczniki i pokroić w 1/2-przez 1 1/2-calowe kawałki. Obróć tofu w przyprawach na patelni.
Przykryj patelnię folią i ustaw patelnię tofu na stojaku; przykryj większą patelnię. Paruj na dużym ogniu, aż tofu będzie gorące, około 10 minut. Ochrona rąk, podnieś patelnię tofu i stojak. Trzymaj tofu ciepłe.
Dodaj wystarczająco dużo wody do patelni, aby 1 cal głębokości i doprowadzić do wrzenia.
Dodać brokuły, przykryć, i gotować, aż tylko miękkie po przekłuciu, 2 do 4 protokół.
Podawać ryż w miseczkach z tofu i sokiem oraz brokułami.