Kantalupowe loki z przyprawionym winem
Jeśli 1,64 zł za porcję spada w budżecie, kantalupa loki z przyprawionym winem może być niesamowite bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka nasion gorczycy, kantalupy, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kantalupa Z Syropem Z Czerwonego Wina, Sałatka z kantalupy i Prosciutto z winem lodowym Vinaigrette, oraz Kantalupa Przyprawiona.
Instrukcje
Dusić wszystkie składniki z wyjątkiem kantalupes w 1-quart ciężki rondel, aż zredukowane do około 1/4 szklanki, 10 do 15 protokół.
Zdjąć z ognia i schłodzić w rondlu ustawionym w misce z lodem i zimną wodą. Odrzuć liść laurowy.
Połowę każdej kantalupy i wyrzucić nasiona. Wyjmij loki z połówek melona szufelką do lodów (nie jedną dźwignią), a następnie podziel loki na 4 miseczki wraz z dowolnymi sokami. Tuż przed podaniem, skropić każdą porcję z około 1 łyżka schłodzone przyprawione wino.
Przyprawione wino można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku.