Kandyzowany Ananas I Wiśnie
Kandyzowany ananas i wiśnie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, syrop kukurydziany, wiśnie maraschino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Szybkie Kandyzowane Wiśnie, Bourbon Kandyzowane Wiśnie, oraz Kandyzowane wiśnie i syrop wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ananasa, rezerwując 1 2/3 szklanki soku ananasowego.
Połącz sok ananasowy, cukier i syrop w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu, bez mieszania, aż mieszanina osiągnie miękką kulkę (234).
Dodaj zarezerwowane plastry ananasa; powrót mieszaninę syropu do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ananas jest półprzezroczysty. Ostrożnie wyjąć ananasa widelcem i osuszyć na stojakach z drutu.
Dodaj wiśnie do syropu i wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć wiśnie i osuszyć na stojakach z drutu.
Pozostawić owoce do wyschnięcia na stojakach 24 godziny. Przechowywać w szczelnych pojemnikach lub zamrażać.