Kandyzowane Daktyle
Kandyzowane daty To bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 48. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz krem z kamienia nazębnego, cukru, wody różanej i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kandyzowane Daktyle, Bita sałatka Brie z daktylami i kandyzowanymi orzechami włoskimi, oraz Lepki Budyń Toffi Z Daktylami I Kandyzowanym Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. upuść pistacje na tyle wrzącej wody, aby pokryć je o 1 cal i gotuj przez 2 minuty.
Odcedzić orzechy na raz i poślizgu ich skórki, gdy są jeszcze gorące.
Rozłóż pistacje na płytkiej patelni do pieczenia i, obracając od czasu do czasu, tosty je w środkowej szafce piekarnika przez 8-10 minut, aż pachnące i lekko rumiane.
Połącz pistacje i 3/4 szklanki cukru w elektrycznym blenderze i mieszaj z dużą prędkością przez 30 sekund. Wyłącz maszynę, zeskrobaj boki słoika blendera gumową szpatułką i zmiksuj ponownie, aż nakrętki zostaną sproszkowane. Z tyłu łyżki, przetrzeć mieszaninę przez drobne sito do miski.
Dodaj wodę różaną i energicznie ubijaj, aż powstanie pasta.Małym, ostrym nożem Wytnij szczelinę o długości około 1 cala i głębokości ½ cala w każdą datę. Dodać zaokrąglone ½ łyżeczki pasty pistacjowej do każdej daty. Szczypta krawędzie zamknięte podczas pracy, aby zamknąć nadzienie.
Połączyć wodę, pozostałe 3 szklanki cukru i śmietanę z kamienia nazębnego w małym rondlu i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Podnieś temperaturę do wysokiej i gotuj energicznie, odsłonięte i niezakłócone, aż syrop osiągnie temperaturę 230 stopni F. na termometrze cukierkowym lub do kilku kropli syropu wsypanego do lodowatej wody natychmiast tworzy grube nici.
Umieść cukier dekoracyjny w małej misce i połóż kilka pasków papieru pergaminowego obok miski. Nalej datę na szaszłyk i zanurz ją w syropie.
Niech nadmiar kapać i z powrotem do patelni sosu, a następnie działa szybko zanurzyć bardzo gorącą datę do cukru, tworząc skorupę cukierków. Przenieś datę na pergamin, aby ostygła i kontynuuj z większą liczbą dat.Jeśli syrop zaczyna się zbyt lepki do pracy z powrotem go do pieca i doprowadzić go z powrotem do 230 stopni F. kontynuuj pracę, aż wszystkie daty są kandyzowane.Po ostygnięciu niech siedzą, lekko przykryte przez 24 godziny przed podaniem.