Kanapki Z Lodami Waniliowymi
Vanillan Ice Cream Sandwiches to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 569 kalorii, 10g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kawę, natychmiastowe espresso w proszku, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Łatwe Ciasto czekoladowe Vanillan Ice Cream (z kanapkami z lodami), oraz Kanapki Z Lodami Vanillan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj wafle czekoladowe: Rozgrzej piekarnik do 350° i ułóż 2 arkusze patelni papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ręcznego lub stojącego, śmietanę razem masło, cukry, sól, soda oczyszczona, proszek, espresso i wanilia na średniej prędkości.
Wymieszać przez około dwie minuty, aż do połączenia. Następnie (przy maszynie nadal działającej) dodawać żółtka, pojedynczo. Podczas tego procesu wyłącz mikser i zeskrobaj miskę gumową szpatułką raz lub dwa razy. Zmniejsz prędkość mieszania do niskiej i wrzuć mąkę i kakao na raz.
Mieszaj, aż suche składniki zostaną w pełni włączone.Z mikserem nadal działa na niskim poziomie, mżawka w gorącej kawie trochę na raz. Mniej więcej w połowie, zatrzymać mikser i zeskrobać miskę w dół. Kontynuuj mżanie w kawie, aby przekształcić ciasto w paste.In koniec powinien mieć gładką konsystencję ciasta. Jeśli zauważysz jakiekolwiek grudki, zwiększ prędkość miksera do średniej i bij, aż grudki znikną. Jeśli zostanie kilka, nie martw się, upieką się.Podziel ciasto równomiernie między dwoma patelniami arkuszy (w przybliżeniu 15 uncji każdy). Użyj przesuniętej szpatułki lub tylnej części łyżki, aby rozłożyć ciasto na cienką warstwę; nie potrzebujesz ciasta, aby dotrzeć do samych rogów, wystarczy pokryć obszar 10" na 14". Rap arkusz patelnie o licznik, aby pomóc wyrównać ciasto.
Piec przez około 7-10 minut, lub do momentu, gdy arkusze ciastek nadymają się i stają się jędrne w dotyku. Ochłodzić dokładnie.Aby uzyskać największą łatwość obsługi, Przechowywać w lodówce lub zamrażać wafle przed kontynuowaniem. Jeśli jesteś dość ostrożny, nie jest to konieczne, ale to sprawia, że proces łatwiejszy.
Przygotować wafle: linia 9" x 13" patelnia brownie z pergaminem. Papier powinien zwisać długie boki o około 4 cale. Użyj noża, aby przeciąć dwa schłodzone wafle czekoladowe na prostokąty 9 x 13". Odstawić nadmiar resztek. Dopasuj jeden z tych gigantycznych wafli, błyszczącą stroną w dół,do dołu wyłożonej pergaminem patelni brownie. Po zamontowaniu go, odkleić pergamin przyklejony do dołu. Jeśli wafel pęknie lub pęknie w dowolnym miejscu, użyj niektórych wykończeń, aby naprawić otwór. Wafle będą się ładnie ze sobą łączyć, po prostu mocno naciskając dwa kawałki. Patelnię i pozostały wafelek czekoladowy przechowywać w zamrażarce do czasu potrzebnego.
Wypełnij ice cream sandwich: jeśli decydujesz się na domowe lody, będziesz chciał użyć go natychmiast po zakończeniu ubijania w Twoim ekspresie do lodów. Jeśli używasz kupionego w sklepie, przechowuj go w lodówce przez 30 minut lub do momentu, gdy stanie się miękki i spreadable.In w każdym przypadku, rozprowadzić lody na patelni brownie, na szczycie pierwszej warstwy czekolady. Użyj łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby wepchnąć lody do rogów patelni i równomiernie je rozprowadzić. Odwróć pozostały zamrożony wafel czekoladowy na deskę do krojenia. Obierz pergamin, a następnie umieść go błyszczącą stroną na wierzchu lodów.Przykryj wafel kawałkiem pergaminu lub folią, a następnie za pomocą rąk delikatnie przyciśnij górny wafel i uszczelnij go przed lodami. Jeśli zauważysz, że są jakieś cienkie lub nierówne miejsca, delikatnie wciśnij wafel czekoladowy, aby rozprowadzić lody poniżej.Odstawić patelnię do zamrażarki i pozostawić do zamrożenia na co najmniej 12 godzin przed kontynuowaniem.
Zrób własną folię woskowaną: oczywiście nie musisz robić owijek. Ale to jest zabawne i łatwe. Po prostu weź arkusz folii aluminiowej, błyszczącą stronę do góry i użyj pędzla do ciasta lub ręcznika papierowego, aby pokryć go lekko olejem. Następnie dociśnij arkusz papieru pergaminowego do naoliwionej powierzchni folii. Użyj palców, aby wygładzić pergamin, naciskając wszelkie pęcherzyki powietrza. Jeśli masz skrobak stołowy, jest to również dobre narzędzie do usuwania pęcherzyków powietrza.
Nowo uformowany wosk/folię pokroić na 7" kwadraty nożyczkami lub nożem xacto. Powtarzaj, aż do uzyskania łącznie 12 kwadratów. Odstawić do czasu potrzebnego.
Pokrój kanapki z lodami: wyciągnij patelnię brownie z zamrażarki. Uruchom nóż na krawędziach poluzować, a następnie chwycić zwisające pergamin i podnieść całość. Może to wymagać trochę szarpania z jednej strony, a potem z drugiej.
Przenieś tę gigantyczną lodową kanapkę na deskę do krojenia.Użyj dużego noża szefa kuchni, aby pokroić go na 12 kawałków. Najłatwiej najpierw pokroić go na ćwiartki, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na trzy kawałki. IWipe Nóż Czyste z gorącym, mokrym ręcznikiem między plasterkami dla najczystszego cięcia.Przechowuj kanapki w szczelnym pojemniku lub, aby jak najlepiej wykorzystać nostalgię ice cream sandwich, owinąć każdą W przygotowaną folię.
Połowę lodów wyjąć z zamrażarki.
Umieść każdy na środku folii lub pergaminu.Wrap podobnie jak Boże Narodzenie prezent: złóż długie boki do środka. Następnie na każdej krawędzi złóż krótkie boki na środek. Następnie złóż długie boki. Folia zagnieci się i pozostanie na miejscu bez taśmy.Wróć do zamrażarki i powtórz z drugą połówką. Utrzymają się całkiem dobrze przez około miesiąc, jeśli wytrzymają tak długo, w co wątpię.