Kanapki z kurczakiem i zielonym chilli
Kanapki z kurczakiem Green Chili mogą być właśnie amerykańskim przepisem, którego szukasz. Za 2,57 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka, 16 g tłuszczu i łącznie 480 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Mieszanka sera Monterey Jack, octu jabłkowego, sosu sojowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kanapki z pieczoną wołowiną z zielonym chili, Kanapki z grillowanym serem z zielonym chili i Kanapki z kurczakiem Chili.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość.
Umieścić w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
W misce wymieszaj sos sojowy, ocet, cukier i olej. Odłożyć 1/4 szklanki do posmarowania.
Wlać pozostałą marynatę do kurczaka; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Schłodzić przez 30 minut.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj kurczaka bez przykrycia na średnim ogniu przez 3 minuty. Obróć i posmaruj zarezerwowaną marynatą; grilluj 3 minuty dłużej lub do momentu, aż przestaną być różowe.
Na wierzchu połóż plasterek zielonego chili i sera; przykryć i grillować jeszcze 2 minuty lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to moje ulubione chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.