Kanapki z krabem i awokado z Mango
Kanapki z krabem i awokado z Mango to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 9 porcjami. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szalotki, Dungeness lump crabmeat, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kanapki z herbatą krabową z sezamem i mango, Rolada z kraba, awokado i Mango, oraz Mango Crab Tower z awokado.
Instrukcje
W głębokiej patelni saute, ciepła 1 szklanka oleju rzepakowego na dużym ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia lub cukierki czyta 191°. w misce, połączyć mięso krabowe, cebula, szalotki, papryka, majonez, Tabasco, 1/4 szklanka bułki tartej, sok z cytryny, i sos Worcestershire.
Wymieszać aż do całkowitego włączenia. Formować w ciasta o średnicy 3 cali i grubości 3/4 cala.
Mąkę ułożyć na talerzu, wymieszać z solą i pieprzem.
Umieść ubitego jajka w misce, a pozostałe 1 szklanki bułki tartej na innym talerzu. Zagrzebać każde ciasto krabowe w mące, następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.
Ułożyć ciasta w oleju i panfry, aż każde ciasto ma ładną brązową skórkę po obu stronach, 5 do 6 minut w sumie.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Połącz wszystkie składniki w misce, delikatnie mieszając. Podoba mi się to mieć jasnozielone kawałki awokado (które sok z limonki utrzymuje od brązowego), a nie być gładką miksturę guacamole. Salsę przechowywać w lodówce, aż będzie gotowa do użycia.
Kawałki mango umieścić w blenderze z 1 1/2 szklanki wody i cukru cukierniczego. Proces do gładkiej. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, wlej kolejną 1/4 szklanki wody i ponownie sprawdź konsystencję, dodając w razie potrzeby kolejną 1/4 szklanki wody. Przechowywać w lodówce coulis aż do momentu użycia.
Podawać: łyżka coulis do środka poszczególnych talerzy w małej misce. Pokrój każde ciasto krabowe na pół, aby zrobić dwa okrągłe kawałki i ułożyć dna w puree. Łyżka niektóre awokado salsa na wierzchu każdego i umieścić górne porcje ciastek krabowych nad salsą jak kanapka. Dopełnij niewielką ilością salsy i udekoruj gałązkami kolendry.
Cat ' s Note: znalazłem najprostszy sposób, aby wyciąć mango jest wyciąć kawałek tłuszczu z każdej strony, przesuwając nóż równolegle do szerokiej stronie dołu wewnątrz. Będziesz miał trzecie mango, z dwoma zewnętrznymi trzecimi wolnymi od dołu. Ostrym nożem wytnij wzór szachownicy w ciele dwóch zewnętrznych trzecich, krojąc najpierw w jednym kierunku, a następnie w drugim bez przecinania skóry. Następnie odwróć kawałek mango na lewą stronę, aby Strona cięcia zakrzywiła się na zewnątrz. Zauważysz, że crosshatching, który zrobiłeś, sprawia, że kawałki wyróżniają się, dzięki czemu można je łatwo odciąć od skóry nożem.