Kanapki Alton Brown z sardynką i awokado
Kanapki Alton Brown z sardynką i awokado to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 628 kalorii, 4G białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka awokado, puszki sardynki w oliwie z oliwek, chleb, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Herbatniki Alton Brown, Sos żurawinowy Alton Brown (tylko lepszy), oraz Tosty francuskie z Alton Brown.
Instrukcje
Odcedzić olej z 1 puszki sardynek do małej miski i odstawić.
Odcedzić olej z drugiej puszki do innej małej miseczki i wymieszać z 1 łyżką natki pietruszki, octem, skórką z cytryny i czarnym pieprzem.
Dodać sardynki i wymieszać.
Niech usiąść na chwilę, więc smaki poślubić.
Upiecz chleb w normalnym tosterze lub, jeśli chcesz być cały fantazyjny, podgrzej piekarnik do Ustawienia brojlerów na wysokim i umieść Naoliwiony chleb (używając pozostałego oleju sardynkowego) na stojaku. Przechowuj je tam tylko przez 2 do 3 minut, w przeciwnym razie zmienią się ze złocisto-brązowego i chrupiącego w zwęglone i smutne.
Połowę awokado i usunąć dół. Tłuszcz mięso w każdej połowie widelcem.
Rozprowadź tę zieloną dobroć równomiernie na tostach, a następnie udekoruj ładną gałką mieszanki sardynek.
Na wierzch wlać pozostały sos z olejku sardynki i udekorować pozostałą pietruszką. Doprawić solą morską i ładnym dużym wyciśnięciem z cytrynowych klinów.