Kanapka z szynką i Mortadelą z Provolone i marynowaną ostrą papryką
Kanapka z szynką i Mortadelą z Provolone i marynowaną ostrą papryką może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 855 kalorii, 43g białka, oraz 55g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,03 USD za porcję. 54 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sera provolone, oliwy z oliwek, bułek kanapkowych ciabatta i soli. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest spektakularny. Panini z Mortadelą, marynowaną czerwoną cebulą i dojrzałym Provolonem, Gorące i wędzone cheeseburgery z boczkiem i marynowaną papryką wiśniową, oraz Smak Marynowanej Papryki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill do średniego.
Grilluj Fresno i paprykę, aż będą czarne na zewnątrz. Włóż do miski, przykryj folią i odstaw na 10 minut. Odkryj miskę i pozwól papryce ostygnąć.
Usuń czarny zwęglenie z zewnętrznej strony papryki i usuń nasiona. Grubo posiekaj wszystkie papryki i umieść w średniej misce.
Dodaj pozostałe składniki i połącz.
Pozostaw na co najmniej 1 godzinę przed użyciem.* Wskazówka: To świetna rzecz do przodu lub zrób dużą partię i trzymaj ją w nieskończoność w lodówce.
Przetnij bułki ciabatta wzdłuż na pół, pozostawiając 1 długi bok nienaruszony. Wyciągnij wnętrze i wyrzuć.
Połącz ocet i oliwę z oliwek w małej misce i posmaruj wnętrze każdej rolki. Pamiętaj, aby równomiernie i dokładnie przykryć wszystkie części chleba (nie przegap żadnych rogów.) Możesz mieć resztki octu i oliwy z oliwek.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połóż 4 kawałki sera provolone w każdej bułce.
Rozłóż równą warstwę pieprzu na 1 stronie każdej bułki. Ponownie upewnij się, że jest to równa warstwa, każdy kęs musi być taki sam! Marszcz 2 kawałki szynki i delikatnie ułóż je w puszystej równej warstwie na smaku pieprzu. Powtórz ten proces z mortadelą. Bardzo ważne jest, aby mięso było marszczone i nie składane w płaski kawałek. Złożony kawałek mięsa daje gęstą, gęstą kanapkę, która jest trudna do zjedzenia. Upewnij się również, że szynka i mortadela są równomiernie rozmieszczone w całej kanapce. Zamknij kanapkę i daj trochę prasy, aby zabezpieczyć. Zawiń kanapkę w folię.
Piecz kanapkę w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut lub do momentu, gdy ser się rozpuści, a kanapka będzie gorąca do końca. Prasa panino to również świetny sposób na podgrzanie tego.
Podawaj na pojedynczych talerzach i ciesz się.
Świetna kanapka to naprawdę piękna rzecz!