Kanapka Z Ciecierzycą Curry
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 146 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 382 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, zmielony imbir, jogurt sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Curry ciecierzyca Pot pie, Curry Sałatka Z Ciecierzycy, oraz Curry Ciecierzyca Podwójna.
Instrukcje
Połącz ciecierzycę z 2 łyżkami curry, wodą, 1 łyżką soku z cytryny, 2 łyżkami musztardy, 1/4 łyżeczki czosnku w proszku, 1/4 łyżeczki cebuli w proszku, 1/4 łyżeczki papryki, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru i 1/4 łyżeczki garam masala z cayenne i solą do smaku. Wymieszać, aby upewnić się ciecierzyca są pokryte równomiernie i przenieść do patelni non-stick. Gotować na średnim ogniu, aż ciecierzyca będzie ciepła i lekko przyciemniona. Odstawić i zrobić sos jogurtowy kolendry, mieszając 6 uncji jogurtu sojowego ze świeżą kolendrą, 1/4 łyżeczki cebuli w proszku, 1/4 łyżeczki czosnku w proszku, 1/2 łyżeczki suchej pietruszki, 1 1/4 łyżeczki soku z cytryny i soli do smaku.
Podawać ciecierzycę w dowolnej temperaturze, z chłodnymi ogórkami, sałatą i sosem jogurtowym z kolendry w rozgrzanych pitach pełnoziarnistych.Informacje Żywieniowe
90gprotein5. 30gsugars0.60gProtein6. 10g