Kanapka z bakłażanem dla mnie i mojego bloga
Kanapka z bakłażanem dla mnie i mojego bloga wymaga o 20 minut od początku do końca. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 266 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Więcej tego samego: Tricolore bakłażan Bruschetta-blog kulinarny-Kitchenist, Jak zacząłem blog żywności i strzechą soczewica & bakłażan Pie (z ziemniaków & kalafior Mash), oraz Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo.
Instrukcje
Pokroić oba końce off bakłażana i wyrzucić je.
Pokroić pozostały bakłażan na 8 plastrów o grubości około ½ cala; odstawić.
Podgrzać około połowy oliwy z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu, aż olej mieni się i prawie pali. Smaż plastry bakłażana w 2 partiach, aż ładnie rumiane z obu stron i nieco zmiękną. Nie gotuj ich, dopóki nie będą papkowate.
Osuszyć rumiane plastry na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem. Ostrożnie dodaj pozostały olej do patelni. Na patelni powinien być skąpy 1/8-calowy kawałek oleju. Jeśli nie, dodaj trochę więcej w razie potrzeby.
Umieść około ¼ pokruszonej fety na każdym z 4 rumianych plasterków bakłażana, a następnie top je sandwich style z pozostałymi plasterkami. Dopasuj je jak najlepiej.Pracując pojedynczo, zanurz każdą kanapkę z bakłażanem w ubitym jajku, a następnie posmaruj je panko; odstaw na bok.Gdy olej jest gorąco ponownie, delikatnie brązowy kanapki w gorącym oleju po obu stronach; o 2 do 3 minut na stronie. Daj każdej kanapce szczyptę soli, a następnie osuszyć je na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem kilka chwil. Gdy ostygną wystarczająco, aby je obsłużyć (ale nadal są gorące) ostrożnie owinąć je w pergaminowe rękawy. Ułatwi to ich jedzenie, ponieważ smażony bakłażan może być dość miękki.
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...