Kanapka z bakłażanem dla mnie i mojego bloga

Kanapka z bakłażanem dla mnie i mojego bloga
Kanapka z bakłażanem dla mnie i mojego bloga wymaga o 20 minut od początku do końca. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 266 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez SippitySup. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Więcej tego samego: Tricolore bakłażan Bruschetta-blog kulinarny-Kitchenist, Jak zacząłem blog żywności i strzechą soczewica & bakłażan Pie (z ziemniaków & kalafior Mash), oraz Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo.

Instrukcje

1
Pokroić oba końce off bakłażana i wyrzucić je.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
2
Pokroić pozostały bakłażan na 8 plastrów o grubości około ½ cala; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Podgrzać około połowy oliwy z oliwek w dużym ciężkim dnie lub żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu, aż olej mieni się i prawie pali. Smaż plastry bakłażana w 2 partiach, aż ładnie rumiane z obu stron i nieco zmiękną. Nie gotuj ich, dopóki nie będą papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Osuszyć rumiane plastry na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem. Ostrożnie dodaj pozostały olej do patelni. Na patelni powinien być skąpy 1/8-calowy kawałek oleju. Jeśli nie, dodaj trochę więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Umieść około ¼ pokruszonej fety na każdym z 4 rumianych plasterków bakłażana, a następnie top je sandwich style z pozostałymi plasterkami. Dopasuj je jak najlepiej.Pracując pojedynczo, zanurz każdą kanapkę z bakłażanem w ubitym jajku, a następnie posmaruj je panko; odstaw na bok.Gdy olej jest gorąco ponownie, delikatnie brązowy kanapki w gorącym oleju po obu stronach; o 2 do 3 minut na stronie. Daj każdej kanapce szczyptę soli, a następnie osuszyć je na papierowym ręczniku wyłożonym talerzem kilka chwil. Gdy ostygną wystarczająco, aby je obsłużyć (ale nadal są gorące) ostrożnie owinąć je w pergaminowe rękawy. Ułatwi to ich jedzenie, ponieważ smażony bakłażan może być dość miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Ser FetaSer Feta
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn