Kanapka gofrowa
Kanapka gofrowa wymaga około 20 minut od początku do końca. To danie główne ma 351 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 1 osoby. Za 1,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sera cheddar, jajka, gofrów wieloziarnistych i zielonej cebulki. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Crunchy Chicken Stuffed Waffle Pops & Maple Dijon Dip , Waffle Or Pancake Mix i Waffle Dippers .
Instrukcje
Na patelni pokrytej nieprzywierającą powłoką i spryskanej sprayem do smażenia smaż kanadyjski boczek na średnio-wysokim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż lekko się zrumieni.
Wyjąć i trzymać w cieple.
W małej misce roztrzep jajko z dymką; dodaj do tej samej patelni. Smaż i mieszaj, aż jajko zgęstnieje i nie będzie w nim płynnego jajka.
W międzyczasie przygotuj gofry według instrukcji na opakowaniu.
Połóż jeden gofr na talerzu. Na wierzchu połóż kanadyjski bekon, jajecznicę, ser i, opcjonalnie, pomidor. Przykryj pozostałym gofrem.