Kalmary na makaronie
Kalmary na makaronie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 518 kalorii, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sos pomidorowy, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Makaron Amalfi Kalmary, Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, oraz Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przeciąć ciała kałamarnic na pół wzdłuż, a następnie przeciąć na pół wzdłuż. Jeśli macki są duże, przeciąć je na pół wzdłuż. Odstawić.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i szalotkę i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.
Dodaj sos pomidorowy, 1/4 szklanki wody i białe wino. Gotować sos na dużym ogniu przez 5 minut, aż zmniejszy się i zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj wszystko oprócz 1 łyżki natki pietruszki do sosu pomidorowego, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody, następnie dodaj linguini lub spaghetti i gotuj do miękkości (czas zależy od świeżości makaronu, ale powinien zająć co najmniej 7 minut).
Dobrze spuścić, delikatnie potrząsając durszlakiem, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Dodaj kalmary do sosu pomidorowego, i gotować przez 3 do 5 protokół, lub aż po prostu gotowane przez. Smak do przypraw, i dodać więcej soli i pieprzu, w razie potrzeby.
Dodać odsączony makaron i dobrze wymieszać. Aby służyć, udekoruj pozostałą pietruszką.