Kalamata-Ryż Z Białej Fasoli
Kalamata-ryż z białej fasoli może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, sok z cytryny, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Gruba sałatka grecka z białą fasolą, oliwkami Kalamatan i fetą, Zupa ryżowa z białej fasoli i Arborio, oraz Sałatka z pomidorów z fasoli i winogron z Kalamata Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni nieprzywierającej nad średnim ciepłem.
Dodaj paprykę i cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać wodę do mieszaniny pieprzu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem i bazylią. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 18 do 20 minut lub aż woda zostanie wchłonięta i ryż jest miękki.
Dodać fasolę i następne 4 składniki do ryżu; przykryć i odstawić 5 minut.