Kalafior Z Parmezanu

Kalafior Z Parmezanu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj kalafiora z parmezanu. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 77 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pietruszkę, śmietanę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora z parmezanem, Kalafior Parmezan, oraz Kalafior Z Parmezanu podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kalafior umieścić w koszyku na parze; umieścić w małym rondlu ponad 1 cal. wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 4-5 minut lub do momentu, gdy będzie kruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Tymczasem w innym małym rondlu roztopić masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną, parmezanem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
4
Do sosu śmietanowego dodać kalafior. Gotować i mieszać na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sos śmietanowySos śmietanowy
5
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn