Kalafior Z Parmezanu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj kalafiora z parmezanu. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 77 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pietruszkę, śmietanę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora z parmezanem, Kalafior Parmezan, oraz Kalafior Z Parmezanu podobnych receptur.
Instrukcje
Kalafior umieścić w koszyku na parze; umieścić w małym rondlu ponad 1 cal. wody. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 4-5 minut lub do momentu, gdy będzie kruchy.
Tymczasem w innym małym rondlu roztopić masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną, parmezanem, solą i pieprzem.
Do sosu śmietanowego dodać kalafior. Gotować i mieszać na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do rozgrzania.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.