Kalafior Dal z Panch Phoran
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Kalafior Dal z Panch Phoran może być niesamowite przepis spróbować. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, płatki papryki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Panch Phoran: Bengalski Panch Phoran, Kalafior Dal Z Panch Phoron, oraz Ziemniaki z Panch Phoron (alurbhaja).
Instrukcje
Podgrzej dużą, głęboką patelnię, najlepiej nieprzywierającą. Gdy jest gorąco, dodaj olej rzepakowy i wstrząśnij nim, aby go rozprowadzić.
Dodaj Panch phoran i wymieszać. (Zamiast tego można użyć oleju w sprayu; spryskać przed i po dodaniu phoran Panch.) Gdy pierwsze pestki wyskakują, natychmiast dodaj cebulę, czosnek, płatki pieprzu i pastę imbirową. Wymieszać i gotować, aż cebula zmięknie, o 2 protokół.
Dodać pomidory, kalafior i 1/2 szklanki wody i wymieszać. Przykryć i gotować, aż kalafior jest po prostu miękkie, o 10 protokół. Gdy dal i kalafior są zarówno zrobić, dodać dal do mieszanki kalafiora. Dobrze wymieszać i sprawdzić przyprawy, dodając więcej soli w razie potrzeby. Dusić delikatnie przez około 10 minut, aby umożliwić mieszanie smaków.
Podawać na gorąco, na ryżu w razie potrzeby.