Kalafior Al Gratin (Coliflor Gratinada)
Kalafior Al Gratin (Coliflor Gratinada) może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 25g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 68 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, masło, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cazuela de Pescado al Coco Gratinada (Zapiekanka rybna i kokosowa al Gratin), Zupa kalafiorowa (Sopa de Coliflor), oraz Placki z kalafiora * Tortitas de Coliflor dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać kalafior i gotować, aż kwiaty będą miękkie, o 8 protokół.
Dobrze spuścić.Dodać sos:w dużym rondlu na małym ogniu roztopić masło i dodać cebulę. gotować przez około 5 minut.
Dodać mąkę trochę na raz, ubijając do włączenia. Zwiększyć ciepło do średnio-niskiego i stopniowo ubijać mleko.Gotować, często mieszając, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa, o 5 protokół.
Dodać śmietanę, musztardę i sery.
Dodać kminek, paprykę, sól i czarny pieprz. Gotować, często mieszając, aż sery się stopią, o 2 protokół.Rozgrzej piekarnik do 232°.posmaruj płytkie naczynie do pieczenia. Ułóż kalafior w naczyniu i polej go sosem.
Piec na złoty kolor, o 7 protokół.