Kaffir Mus Limonkowy z wodą miodową
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 224 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką wodę, midori, liście limonki kaffir i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pikantna woda miodowo-kokosowa Agua Fresca, Lody Kaffir limonka i Gin, oraz Lemoniada truskawkowa z syropem limonkowym kaffir dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 1/3 szklanki śmietany, cukier, liść limonki, skórkę i szczyptę soli w małym ciężkim rondlu i doprowadzić do gołego dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i niech strome, pokryte, 25 minut.
Posyp żelatynę wodą i sokiem z limonki w misce i pozwól zmiękczyć 1 minutę. Mieszankę śmietankową należy odstawić na wolnym ogniu, a następnie przelać przez bardzo drobne sito do żelatyny, naciskając i odrzucając substancje stałe. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny, około 1 minuty. Stopniowo dodawać jogurt, ubijać i schładzać, pod przykryciem, 30 minut. (
Mieszanina nie będzie żelowana.)
Beat Pozostałe 1/3 szklanki śmietany w schłodzonej misce z trzepaczką, aż po prostu utrzymuje miękkie szczyty. Złożyć do mieszaniny jogurtu i schłodzić, pokryte, co najmniej 8 godzin. (Mus będzie delikatnie ustawiony.)
Zmiksuj honeydew, Midori, sok z limonki i szczyptę soli w blenderze z dużą prędkością, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Wlać przez drobne sito wyłożone zwilżoną gazą do miski.
Odcedzić, niezakłócony, 30 minut, a następnie wyrzucić pianę pozostałą w gazie.
Posypać żelatynę wodą w małym rondlu i pozostawić zmiękczyć 1 minutę.
Dodaj 2 łyżki soku z melona i cukru, a następnie gotuj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, 1 do 2 minut. Stopniowo ubijać w 1 1/8 szklanki soku z melona (reszta rezerwy do innego użycia w razie potrzeby), a następnie przenieść do miski i schłodzić, pokryte, co najmniej 8 godzin. (Woda MIODOWA będzie ledwo ustawiona.)
Łyżka wody miodowej na 4 talerze deserowe i wierzch z liści shiso. Łyżka musu na liście.