Kaczki Scaloppine z suszonymi wiśniami i Grappą
Duck Scaloppine z suszonymi wiśniami i Grappą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 37g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mąki, grappy, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kaczki Scaloppine z suszonymi wiśniami i Grappą, Kaczka z suszonymi wiśniami i rozmarynem, oraz Makaron z piersią kaczki, Edamame i suszonymi wiśniami.
Instrukcje
Pozostawiając tłuszcz na, pokroić każdą pierś kaczki w poprzek ziarna na 6 równych kawałków. Używając młotka do mięsa, tłucz kawałki na "scaloppini", o grubości 1/8 cala i długości około 4 cali. Mąkę doprawić solą i pieprzem, a scaloppini zagotować w przyprawionej mące.
W 10 do 12-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać kawałki kaczki i gotować, bez obracania, aż z pierwszej strony będzie głęboki złoty kolor.
Dodać wiśnie, grappa, wino, bulion, i masło i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, od 6 do 7 minut, następnie przekręć kawałki kaczki i gotuj jeszcze przez 30 sekund.
Kaczkę przełożyć na rozgrzane talerze, posypać szalotkami i podawać od razu.