Kaczka z Raju
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Duck Of Paradise. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 9,37 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, piersi z kaczki, cukier turbinado i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Paradise, Różowy Raj, oraz Szparagi w Raju dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawy, cukier, sól i skórkę z limonki połączyć w misce i odstawić.
Delikatnie pokroić tylko przez skórę na piersi kaczki trzy lub cztery razy, tylko na tyle daleko, aby odsłonić trochę tłuszczu. Zastosuj kilka małych szczyptów pocierać po każdej stronie piersi, wraz z dodatkową solą (pozwala to na umiarkowanie, ile soli potrzebujesz). Potrzebujesz tylko trochę-zbyt dużo pocierać na zewnątrz będzie palić.
Ostrym nożem do parkowania, pokroić między warstwą tłuszczu i mięsa na piersiach, pozostawiając jedną długą stronę przymocowaną do utworzenia zawiasu. "Rozłóż" piersi kaczki i obficie przetrzyj mięso, ponownie z dodatkową solą. Mięso tutaj powinno być całkowicie pokryte rub. Utrzymując większość masażu pod skórą, zapobiegasz jego pieczeniu i pozwalasz na bezpośrednie Przyprawianie mięsa.
Niech piersi siedzieć przez około pół godziny. Następnie podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Piersi kaczki osuszyć ręcznikiem papierowym. Gdy gorące (ale nie zgrywanie gorąco, lub skóra będzie palić i będziesz musiał go usunąć), dodać piersi, skóra stronie w dół. Przykryj je drugą patelnią, która tworzy równomierny kontakt z patelnią i zapobiegnie zwijaniu się skóry.
Po kilku minutach (od dwóch do pięciu, w zależności od temperatury i grubości piersi) podnieś kącik piersi i sprawdź skórę. Jeśli jest mniej niż ciemnobrązowy, zostaw go na minutę lub dwie. Jeśli to zrobić, odwróć piersi i gotować je przez kolejne kilka minut, ponownie pokryte drugiej patelni.
Aby sprawdzić mięso pod kątem przydatności, wyjmij je na talerz i podnieś skórę. Mięso pod spodem powinno być rzadkie, ale nie surowe-matowe czerwone zamiast błyszczące. Po zakończeniu pozostawić mięso na kilka minut przed krojeniem na przekątnej.
Posypać trochę więcej przyprawy rub.
Na patelni powinno być dużo wytopionego tłuszczu z kaczki. Jeśli masz resztki gotowanego ryżu w lodówce i trochę czerwonej pasty curry, trochę smażonego ryżu z dodatkiem soku z limonki może nie być złym pomysłem. Tak tylko mówię.