Kaczka natarta ziołami z sosem wiśniowo-szałwiowym

Kaczka natarta ziołami z sosem wiśniowo-szałwiowym
Ziołowa kaczka z tartym sosem wiśniowo-szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 11,84 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 5844 kalorii, 164g białka, oraz 562g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cebuli, pełne wino, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kaczka natarta ziołami z sosem wiśniowo-szałwiowym, Słodko-cierpkie piersi z kaczki w sosie ze świeżych wiśni, oraz Szałwia-polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Herb rub. Jeśli używasz świeżych liści laurowych, wyciągnij żyły środkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Lauroweświeże Liście Laurowe
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Połącz wszystkie składniki na zioło rub w młynku do przypraw lub blenderze i zmiel na grubą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Marynowanie kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Pokrój kaczki, usuwając 2 nogi i 2 piersi bez kości (ze skórą) z każdego ptaka. Zarezerwuj szyje i tusze. Oceń skórę na piersiach, rysując bardzo ostry nóż w poprzek skóry w ukośny krzyżowy wzór, 4 lub 5 linii w każdym kierunku. Uważaj, aby ciąć tylko w skórę, a nie w ciało. Pomaga to render tłuszczu szybko, gdy piersi są gotowane. Piersi i nogi kaczki pocierać pastą ziołową tak równomiernie, jak to tylko możliwe, pocierając trochę wewnątrz nacięć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
KaczkiKaczki
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Umieść je w średniej misce, przykryj i pozostaw do marynowania w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub tak długo, jak 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Stock.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
7
Odetnij skrzydła z tusz kaczych, Usuń tyle skóry i tłuszczu, ile łatwo odpadnie, i przetnij tusze na pół (możesz je zgiąć, aż pękną, a następnie przeciąć między kośćmi lub użyć tasaka). Powinieneś teraz mieć 4 skrzydła, 4 kawałki tuszy i 2 szyje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
8
Rozgrzać olej w dużym (6-do 8-quart) garnku o dużym dnie na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj te 10 sztuk do garnka i brązowy je przez 10 do 12 minut, obracając raz lub dwa razy. Ten krok jest ważny dla budowania smaku w magazynie, ale nie wszystkie powierzchnie muszą być równomiernie brązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Wylej tłuszcz, który nagromadził się na patelni, a następnie wlej wystarczająco zimną wodę, aby ledwo pokryć kości. Doprowadzić wywar do wrzenia, obrócić ciepło do bardzo niskiego poziomu i odtłuścić tłuszcz lub pianę, która unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj cebulę, marchew, seler, tymianek i liście laurowe i delikatnie gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
TymianekTymianek
12
SOS. Odcedzić wywar, wyrzucić kości i zwrócić wywar do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Dodaj wino, szalotka i wiśnie. Gotować sos, aż zostanie zagęszczony i zredukowany do około 2 szklanki, 45 do 60 protokół. (Sos można przygotować dzień wcześniej i schłodzić do 2 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SzalotkaSzalotka
SOSSOS
WinoWino
14
Pieczenie nóg. Rozgrzej piekarnik do 218°. około 45 minut przed podaniem, rozgrzać duży (10-do 12-calowy) patelnia żaroodporna (żeliwo działa dobrze) na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
15
Wlać film oleju roślinnego i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
16
Dodaj nogi kaczki skórą w dół i gotować, aż strona skóry brązowieje, 4 do 5 protokół. Nie odwracając nóg, włóż patelnię do piekarnika i piecz przez 10 minut. Obróć nogi kaczki i kontynuuj pieczenie, aż skóra będzie bardzo brązowa i chrupiąca, a mięso będzie miękkie po przekłuciu widelcem, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
17
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw na talerzu w ciepłym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Smażenie piersi. Gdy nogi były w piekarniku przez 20 minut, zacznij gotować piersi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Wlać cienką warstwę oleju do innego dużego (12-calowy) patelni i podgrzać go na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Dodać skórę piersi kaczki bokiem w dół, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i niech gotować powoli i niezakłócony. Po 5 minutach około 1/2 cala tłuszczu zostanie wytopione na patelni, co pomoże usunąć pozostały tłuszcz spod skóry. Nadal gotować piersi, aż skóra jest bardzo brązowy i chrupiące, inny 5 do 10 protokół. Jeśli wytopiony tłuszcz wzniesie się ponad poziom skóry i mięso kaczki zacznie się zanurzać, wlej go do małej miseczki. Zapobiegnie to rozgotowaniu mięsa z piersi, zanim skóra będzie chrupiąca. Gdy skóra jest chrupiąca, ale nie zaczerniała, Odwróć piersi i gotuj tylko 1 minutę dla rzadkich lub 2 do 5 minut dla średnich-Rzadkich do średnich. Mięso powinno czuć się jędrne, ale wciąż sprężyste, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony poziomo do piersi powinien rejestrować 120 ° F do 125 ° F dla rzadkich, 54° do 135 ° F dla średnich-Rzadkich do średnich. Temperatura będzie nadal rosnąć o około 10° podczas odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
21
Przenieś je na talerz nogami i pozwól im usiąść z tyłu pieca na 4 do 5 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
22
Kończę. Sos wymieszać z posiekaną szałwią, tymiankiem i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Ułóż nogi kaczki na rozgrzanym talerzu lub pojedynczych talerzach. Za pomocą ostrego cienkiego noża pokroić piersi na przekątnej o grubości 3/8 cala i ułożyć plastry w kształcie wachlarza, opierając się o nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Sól I PieprzSól I Pieprz
Noga KaczkiNoga Kaczki
SOSSOS
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
23
Polać sosem na kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
24
Przypominające gigantyczne rodzynki, słodkie i kwaśne odmiany suszonych wiśni z Yakima Valley w Waszyngtonie są ekscytującymi i stosunkowo nowymi składnikami. Suszone czereśnie mają prunelike smak, ale cierpkie (kwaśne lub ciasto) wiśnie, które są zwykle przetwarzane z cukrem, mają genialny pikantny smak. Po duszeniu z winem i bulionem z kaczki, tworzą zrównoważony, pikantny i pełno Smakowy sos, który pięknie gra z chrupiącej cytrusowej kaczki w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
CzereśnieCzereśnie
RodzynkiRodzynki
SOSSOS
StadoStado
CukierCukier
Cała KaczkaCała Kaczka
WinoWino
25
Herbfarm książka kucharska Jerry ' ego Traunfelda. Przedruk za zgodą Scribner, oddział Simon & Schuster, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn