Kaczka L ' Orange z herbem Pommes Frites

Kaczka L ' Orange z Herbed Pommes Frites może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 16,19 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1015 kalorii, 56g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, pietruszkę, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kaczka L ' Orange z herbem Pommes Frites, Pommes Frites Z Dwoma Sosami Zanurzeniowymi, oraz Curry Przyprawione Pommes Frites + Dip Ogórkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni saute podgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, aż zacznie palić. Piersi z kaczki przyprawiamy solą i pieprzem i ostrożnie przekładamy na rozgrzaną patelnię. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować około 4 minut na stronę.
Wyjmij kaczkę z patelni i dodaj pozostały olej, a następnie dodaj imbir, szalotkę i czosnek. Gotować, aż czosnek zbrązowieje, a następnie odsączyć patelnię likierem o smaku pomarańczowym. Gotować na wolnym ogniu, aż alkohol zostanie w większości ugotowany. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, bulion z kurczaka i słodki sos sojowy. Gotować na wolnym ogniu, aż jest gotowane w dół i jest ładne i grube. Odstawić pierś kaczki na patelnię i wrzucić do płaszcza. Podrzucaj, aż kaczka będzie w pełni szkliwiona.
Podawać kaczkę z herbed pommes frites na boku.
Skropić sokami, które pozostały na patelni.
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około jednej trzeciej drogi.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F.
Ziemniaki pokroić nożem lub mandoliną na bardzo cienkie patyczki.
Umieść ziemniaki w misce i wlej zimną wodę do miski, aż woda w misce będzie czysta. (Próbujesz uzyskać wszystkie skrobi z ziemniaków, więc będą one bardzo chrupiące.) Gdy skrobia się wyczerpie, odcedzić ziemniaki i ułożyć je na suchym ręczniku kuchennym do wyschnięcia. Pracując w małych partiach, dodaj ziemniaki do gorącego oleju i gotuj przez około 1 minutę.
Wyjmij ziemniaki i pozwól, aby smażone ziemniaki osuszyły się na papierowym ręczniku. Doprowadzić olej z powrotem do 350 stopni F, a następnie dodać ziemniaki z powrotem do oleju. Gotuj, aż rozwinie się ładny złoty kolor.
Ziemniaki odcedzić na ręczniku papierowym, wymieszać z solą i ziołami.