Jogurt z ogórkiem i miętą (Kheere Ka Raita)

Jogurt z ogórkiem i miętą (Kheere Ka Raita)
Przepis jogurt z ogórkiem i miętą (Kheere Ka Raita) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 25 kalorii. Na 31 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz prażone nasiona kminku, sól, ogórek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ogórek Granat I Mięta Raita-Dip Jogurtowy, Ogórkowo-Miętowa Raita, oraz Ogórek Miętowy Raita.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn