Jogurt grecki Panna Cotta z granolą Streusel
Grecki jogurt Panna Cotta z granolą Streusel może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 19g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, granolę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 60 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jogurt Grecki Panna Cotta, Grecki jogurt Panna Cotta z morelami Polewanymi miodem, oraz Jogurt grecki Panna Cotta z syropem Malinowo-białym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę ciepłą wodą i odstawić do całkowitego wchłonięcia żelatyny, około 10 minut. W dużej misce ubij razem grecki jogurt, śmietanę i wanilię.
Podgrzać mleko i cukier w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu. Gdy pęcherzyki zaczynają tworzyć się wokół krawędzi usunąć z ognia i wlać żelatynę, stale ubijając, aż żelatyna rozpuści się w mleku. Powoli wlać gorące mleko do mieszanki śmietanowo-jogurtowej i podzielić na 4 duże kieliszki do wina.
Odstawić na 2 godziny, aż zestaw, lub najlepiej przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Gotowe do podania roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu, następnie dodać granolę i 2 łyżki brązowego cukru. Gotuj ciągle mieszając, aż granola zostanie upieczona i pokryta cukrem.
Niech ostudzić całkowicie przed podaniem granola pokruszony na górze panna cotta.