Jogurt Grecki Labneh

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj greckiego jogurtu Labneh. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 58 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać zioła, fage grecki jogurt, sól i pieprz koszerne, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Got your Goat: How To Make Labneh (aka yogurt Cheese), Meyer Lemon-Greek Yogurt Pound Cake with White Chocolate-Greek Yogurt Topping, oraz Czekoladowe muffinki z greckim jogurtem + sposoby na więcej greckiego jogurtu w diecie Twojego dziecka.
Instrukcje
Wyłóż duże sito z gazą; Ustaw na średnim zagłębieniu.
Jogurt przekładamy na sito.Zbierz krawędzie gazypojemnik jogurtu.
Umieścić w lodówce i pozostawić spust na 2-3 dni.
Delikatnie wyciśnij dowolny płyn, wyrzuć płyn wdowl (jogurt będzie bardzo gęsty i będzie przypominał miękki kozi ser).
Zwiń jogurt w kulki 3/4".
Miejsce w szklanym słoiku o pojemności 8 uncji.
Ubić olej, zioła i lemonzest w małej misce, aby połączyć.Doprawić solą i pieprzem.
Wlać jogurt do słoika. Przykryć; włożyć do lodówki i pozostawić na co najmniej 8 godzin i do 2 tygodni.