Jesienne Warzywa Au Gratin
Jesienne warzywa Au Gratin mogą być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 44 centów za porcję. Ta przystawka ma 233 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, brukwi, pieprzu i mąki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 42%. Spróbuj Jesienna Zapiekanka Z Warzyw Korzeniowych, Pieczone Jesienne Warzywa, oraz Pieczone Jesienne Warzywa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść brukiew w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku; zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut.
Dodaj ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj marchewki. doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 minut dłużej lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące.
Odcedź, rezerwując 1 szklankę płynu.
W dużym rondlu rozpuść 3 łyżki masła. Dodaj mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, aż będą gładkie.
Dodaj mleko i zarezerwowany płyn do gotowania. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejszyć ciepło. Dodaj 1/4 szklanki sera, aż się rozpuści.
Dodaj warzywa; wrzucić do płaszcza.
Przenieś do natłuszczonego 2-qt. naczynie do pieczenia. Pozostałe masło rozpuść na małej patelni.
Dodaj bułkę tartą; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do lekkiego zrumienienia.
Posyp warzywa; na wierzch z pozostałym serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż będą musować na brzegach.