Jerk Grillowane Skrzydełka Z Kurczaka
Jerk grillowane skrzydełka z kurczaka to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 12 porcjami. Ta przystawka ma 194 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, olej roślinny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowane Skrzydełka Kurczaka Jerk, Jerk Chicken Wings, oraz Jerk Chicken Wings.
Instrukcje
W misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki, sól, pieprz czarny, tymianek, czosnek, imbir, pieprz habanero, curry, ziele angielskie, gałkę muszkatołową i cynamon.
Wlać 3/4 marynaty do zamykanej plastikowej torby na zamek błyskawiczny i umieścić kawałki skrzydełka kurczaka w torbie. Wycisnąć powietrze i wymieszać kawałki skrzydeł z marynatą i przechowywać w lodówce od 4 do 12 godzin.
Umieścić pozostałe 1/4 marynaty w małej misce, i przechowywać w lodówce do czasu grillowania.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij kawałki skrzydeł z worka marynaty i wyrzuć zużytą marynatę.
Posyp skrzydełka solą i pieprzem do smaku i zapieczętuj na najgorętszej części grilla, aż skrzydła zaczną brązowieć, około 4 minut na stronę.
Przesuń skrzydła do mniej gorącej części grilla, zalej niewykorzystaną częścią marynaty i zamknij grill. Grill, aż skrzydła są złotobrązowe, pokazać dobre znaki grill, nie są już różowe w środku, a soki biegną jasne, 10 do 15 więcej minut. Ponownie zalać marynatą i obrócić po 5-8 minutach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla skrzydełek z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.