Jeera Smażony Ryż
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Jeera smażony ryż może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje 61 centów za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Mieszanka liścia laurowego, zmielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to ryż jeera lub ryż kminkowy, jak zrobić ryż jeera, Jeera Rice, oraz jal jeeran lub jaljeera, jak zrobić jal jeera.
Instrukcje
Ryż dobrze umyć i namoczyć w 2 1/2 szklanki osolonej wody przez 30 min.
Rozgrzać olej w ciężkiej lub nieprzywierającej patelni.
Dodać cebulę i smażyć na ciemnobrązowy kolor.
Cebulę odcedzić i odstawić, ale zachować olej.
W tym samym oleju podsmaż kminek, ziarna pieprzu i liść laurowy przez kilka sekund.
Ryż odcedzić wodą i dodać ryż do patelni.
Dodajemy cukier, delikatnie mieszamy, smażymy aż ryż będzie jasnobrązowy.
Dodać goździkowo-cynamonowy proszek, wymieszać.
Dodać słoną wodę (wcześniej odsączoną) i doprowadzić do wrzenia.
Dusić przykryte, aż ryż jest gotowane i woda odparowuje. Ryż nie powinien być lepki po zakończeniu. Łyżka cebuli na górze służyć.