Jeera Smażony Ryż

Jeera Smażony Ryż
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Jeera smażony ryż może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje 61 centów za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Mieszanka liścia laurowego, zmielony cynamon, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to ryż jeera lub ryż kminkowy, jak zrobić ryż jeera, Jeera Rice, oraz jal jeeran lub jaljeera, jak zrobić jal jeera.

Instrukcje

1
Ryż dobrze umyć i namoczyć w 2 1/2 szklanki osolonej wody przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
2
Rozgrzać olej w ciężkiej lub nieprzywierającej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę i smażyć na ciemnobrązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Cebulę odcedzić i odstawić, ale zachować olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
W tym samym oleju podsmaż kminek, ziarna pieprzu i liść laurowy przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Ryż odcedzić wodą i dodać ryż do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodajemy cukier, delikatnie mieszamy, smażymy aż ryż będzie jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
RyżRyż
8
Dodać goździkowo-cynamonowy proszek, wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
GoździkiGoździki
9
Dodać słoną wodę (wcześniej odsączoną) i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
10
Dusić przykryte, aż ryż jest gotowane i woda odparowuje. Ryż nie powinien być lepki po zakończeniu. Łyżka cebuli na górze służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn