Jedzenie dla dwojga: Chard Szwajcarski z pomidorami i ciecierzycą
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Jedzenie dla dwojga: szwajcarski Chard z pomidorami i ciecierzycą może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz ciecierzycę, pieprz, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciecierzyca i boćwina, Boćwina I Ciecierzyca, oraz Kurczak duszony z ciecierzycą i Chardą Szwajcarską.
Instrukcje
Jeśli używasz suszonej ciecierzycy: moczyć przez noc w zimnej wodzie, aby pokryć o około 3 cale.
Drenaż. W średnim garnku doprowadzić ciecierzycę i 2 1/2 szklanki wody do wrzenia. Przykryć, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Należy sprawdzić po godzinie, ale może to potrwać nawet 3 godziny.
Olej umieścić w szerokim, średnim garnku na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać czosnek i mieszać przez 20 sekund.
Dodaj pomidory i mieszaj przez minutę.
Dodać łodygi chard i mieszać przez 2 minuty.
Dodać liście chard i mieszać, aż zwiędną.
Dodaj ciecierzycę, ich płyn do gotowania, sól i 3/4 szklanki wody (jeśli używasz puszkowanej, odsączonej ciecierzycy, dodaj je teraz wraz z 3/4 szklanki wody lub wywaru; łatwe na sól).
Dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu, bez osłony, przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Na dnie garnka powinno być trochę gęstego soku po zakończeniu. Smak soli i pieprzu.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej, skropione dobrą oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.