Jedz Za Osiem Dolców: Żeberka Prowansalskie

Jedz za osiem dolców: krótkie żeberka Provencal może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 868 kalorii, 28g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, bulion wołowy, Wino i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Żeberka Krótkie, oraz BBQ krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 149°.
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim holenderskim piekarniku lub rondlu o grubym dnie na dużym ogniu. Brązowe krótkie żeberka ze wszystkich stron, około 2 minut na stronę.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać cebulę i marchew. Sauté do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół. Wymieszaj zioła, czerwone wino, wywar, pomidory, sól i liść laurowy i przywróć ciepło do wysokiej temperatury. Doprowadzić do duszenia, przykryć, i piec w piekarniku o 2 1/2 godziny, aż bardzo miękkie, obracając krótkie żeberka w połowie gotowania.
Wyjąć garnek z piekarnika i odcedzić nadmiar tłuszczu z powierzchni. Ostrożnie usuń krótkie żebra na talerz. Wyrzucić liść laurowy i doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz, aż ciecze zgęstnieją i zmniejsz o jedną trzecią, około 8 minut. Rozgrzać, wymieszać z oliwkami i posmakować do przypraw. Powrót żeberka do garnka i ciepła przez. Aby służyć, podzielić krótkie żeberka między dwoma talerzami, sosem chochli nad wierzchem, udekorować natką pietruszki (jeśli używasz) i podawać z chrupiącym francuskim chlebem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc