Jedz za osiem dolców: naleśniki kukurydziane, Ragout grzybowy, jajko sadzone

Jedz za 8 dolców: naleśniki z mąki kukurydzianej, Ragout z grzybów, jajko sadzone może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, szalotki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jedz za 8 dolców: naleśniki z oliwą z oliwek z porami i jajkami, Egg Fast-Snickerdoodle Crepes (Low Carb), oraz Jedz Za Osiem Dolców: Wieprzowina Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, mąkę kukurydzianą, sól, mleko, jajka i roztopione masło wymieszać w blenderze na gładką masę. (Jeśli mieszasz ręcznie, umieść suche składniki w dużej misce i stopniowo ubijaj mokre składniki, po jednym jajku lub odrobinie mleka na raz.)
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Jeśli ciasto wydaje się zbyt grube po odstawieniu (konsystencja powinna być taka, jak śmietana do ubijania), cienkie z odrobiną zimnej wody.
Lekko szczotkować patelnię 10-calowy z roztopionym masłem lub olejem roślinnym, i ciepła na średnim ogniu, aż gorące, ale nie palenie.
Powtórz z pozostałym cieście, ponowne smarowanie patelni między naleśnikami. Naleśniki układamy na talerzu, gdy są gotowe.
- wypełnia 4-6 naleśników -
Użyłam niedrogich grzybów crimini i portobello, ale przepis działa równie dobrze-jeśli nie lepiej-z bardziej egzotycznymi grzybami, takimi jak ostrygi, maitake i enoki. Aby danie było niedrogie, spróbuj uzupełnić bazę criminis o mniejszą ilość grzybów.
W dużym, ciężka patelnia, rozgrzać olej i masło na średnim ogniu, aż masło się stopi, i patelnia jest gorąca, ale nie palenie. Pocić szalotki w oleju i masła, aż przezroczyste.
Dodać grzyby i dużą szczyptę soli i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż płyn, który wydzielają grzyby, odparuje, 6-8 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać do pieczarek. Gotować przez 1 minutę.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj kwaśną śmietanę i gotuj do ogrzania. Dostosuj przyprawę.
Pozostawić dwa naleśniki na osobę i jedno jajko na naleśniki.
Jajka usmażyć na słońcu lub na lekko. Odstawić i ogrzać.
Łyżka pożądanej ilości ciepłych grzybów ragoût tuż poniżej środka każdej krepy, pozostawiając jeden cal granicy z każdej strony. Top z jajkiem sadzonym. Po bokach naleśniki złożyć nad nadzieniem, a następnie, zaczynając od dołu, zwinąć, aby zamknąć nadzienie.
Serve crêpe seam side down. Top z kwaśną śmietaną lub posiekane świeże zioła, w razie potrzeby.