Jedz za osiem dolców: Spaghetti w kremowym sosie Groszkowym z chrupiącą Prosciutto
Jedz za 8 dolców: Spaghetti w kremowym sosie Groszkowym z chrupiącą Prosciutto jest Wegetariańskie SOS. Jedna porcja zawiera 1014 kalorii, 26g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz spaghetti, śmietanę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zjedz za 8 dolców: Spaghetti all ' Aglio e Olio z marynowanymi warzywami, Jedz Za 8 Dolców: Kremową Kapustę I Ziemniaki, oraz Spaghetti z cukinii, chrupiąca Prosciutto i pieczony kalafior z sosem cytrynowo-Parmezanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spaghetti gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie prawie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Tymczasem, roztopić masło na średniej patelni na małym ogniu i delikatnie potu szalotki aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodaj mrożony groszek i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż groszek zmięknie i będzie żywy, 2 minuty.
Przenieś zawartość patelni do blendera lub robota kuchennego.
Dodać śmietanę i przeciery na gładką masę.
Na małym rondlu ułożyć sito.
Przecieru grochowego wlać na sito, przepychając go gumową łopatką lub drewnianą łyżką. Wyrzucić ciała stałe. Nad małym płomieniem rozgrzej purée.
Zdjąć z ognia i dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Opcjonalnie: szczypta zmielonej gałki muszkatołowej podkreśli słodycz groszku.
Ugotowane spaghetti wrzucić do sosu.
Podawać posypane chrupiącą prosciutto, 1-2 plastry na osobę. Prosciutto można również pokruszyć na małe kawałki i posypać spaghetti.
Rozgrzej piekarnik do 400ºF. Ułóż plastry prosciutto na blasze do pieczenia i piecz przez 8-10 minut, aż będzie chrupiące.