Jedz za osiem dolców: Meksykańskie jajka
Przepis jeść za osiem dolców: Meksykańskie jajka może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 357 kalorii, 16G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kolendry, tortille kukurydziane, grubo monterey jack ser i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jedz za 8 dolców: jajka nawłoci, Jedz za 8 dolców: naleśniki z oliwą z oliwek z porami i jajkami, oraz Jaja Meksykańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać do patelni 12-calowej, nieprzywierającej lub żeliwnej, wystarczająco dużo oleju, aby obficie pokryć dno.
Rozgrzać olej na dość wysokim płomieniu, aż będzie bardzo gorący, ale nie pali. Sprawdź jego temperaturę, upuszczając mały kawałek tortilli: jeśli od razu zacznie skwierczeć, Kontynuuj, ale jeśli po prostu tam siedzi, niech olej się nagrzewa.
Podczas tortille gotować, ubić razem jajka, połowa sera, kminek, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, i opcjonalnie salsa, jeśli używasz go. Kiedy paski tortilla są dość chrupiące, popchnij je o krawędzie patelni, pozostawiając gołe miejsce w środku. Jeśli wygląda bardzo sucho, dodaj kolejną łyżkę oleju. Następnie wlej jajka na patelnię, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól im usiąść na minutę. Scramble jaj na środku patelni, rysunek w bitach chrupiące tortilla w razie potrzeby; na koniec, wszystko powinno być mieszane razem. Około minuty przed jajek są wykonane według własnych upodobań, posypać resztę sera na całym i dać im wymieszać.
Wrzucić kolendrę i podawać od razu z większą ilością salsy, jeśli ją masz, na boku, a także pieczone ziemniaki i fasolę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.