Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką

Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką
Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 80g białka, oraz 99g tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, szalotka, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przyprawiony łosoś z dusz z szalotki, Edamame i puree z Sunchoke, Pieczony Kurczak Z Papryką I Szalotką, oraz Duszony Kurczak Z Papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka osuszyć i pogłębić w sezonowanej mące, odpylając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Rozgrzać olej roślinny w dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Ułożyć kawałki kurczaka skórą w dół w gorącym oleju i zapiekać 6-8 minut, przenosząc na talerz, gdy skóra będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wyrzuć resztki oleju i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. W tym samym rondlu, gotować sól wieprzową, aż chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodaj marchew i cebulę, mieszając, aby pokryć się wytopionym tłuszczem wieprzowym i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Dodaj rosół z kurczaka i papryki i deglaze patelni przez gotowanie i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Powrót kurczaka na patelnię, Skórka do góry, wraz z sokami, które nagromadziły się na talerzu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż kurczak jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj posiekany szpinak i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
8
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej z wodą, mieszając w celu rozprowadzenia i gotować, aż sos się zagęści, około 1 minuty. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Puree z ciecierzycy z chrupiącą szalotką
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1
Umieścić szalotki w małym rondelku i przykryć olejem roślinnym. Na małym ogniu, doprowadzić olej na wolnym ogniu. Utrzymuj niskie, stałe ciepło, aż szalotki będą złociste, a następnie usuń łyżką szczelinową i przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1
Włożyć ciecierzycę, wodę, oliwę z oliwek i zmielony kminek do robota kuchennego lub blendera. Mieszaj, aż konsystencja będzie kremowa i jednolita, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, 1 łyżkę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Przenieść do rondla nad małym płomieniem i podgrzać. Doprawić do smaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Podawać puree posypane chrupiącą szalotką. W razie potrzeby skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn