Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką

Jedz za 8 dolców: kurczak duszony w papryce z Puree z ciecierzycy i chrupiącą szalotką to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 80g białka, oraz 99g tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, szalotka, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Przyprawiony łosoś z dusz z szalotki, Edamame i puree z Sunchoke, Pieczony Kurczak Z Papryką I Szalotką, oraz Duszony Kurczak Z Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i pogłębić w sezonowanej mące, odpylając nadmiar.
Rozgrzać olej roślinny w dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie palenie.
Ułożyć kawałki kurczaka skórą w dół w gorącym oleju i zapiekać 6-8 minut, przenosząc na talerz, gdy skóra będzie złotobrązowa.
Wyrzuć resztki oleju i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. W tym samym rondlu, gotować sól wieprzową, aż chrupiące, o 4 protokół.
Dodaj marchew i cebulę, mieszając, aby pokryć się wytopionym tłuszczem wieprzowym i gotuj, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj rosół z kurczaka i papryki i deglaze patelni przez gotowanie i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę. Powrót kurczaka na patelnię, Skórka do góry, wraz z sokami, które nagromadziły się na talerzu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż kurczak jest gotowane przez.
Dodaj posiekany szpinak i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej z wodą, mieszając w celu rozprowadzenia i gotować, aż sos się zagęści, około 1 minuty. Doprawić do smaku.
Puree z ciecierzycy z chrupiącą szalotką
Umieścić szalotki w małym rondelku i przykryć olejem roślinnym. Na małym ogniu, doprowadzić olej na wolnym ogniu. Utrzymuj niskie, stałe ciepło, aż szalotki będą złociste, a następnie usuń łyżką szczelinową i przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Włożyć ciecierzycę, wodę, oliwę z oliwek i zmielony kminek do robota kuchennego lub blendera. Mieszaj, aż konsystencja będzie kremowa i jednolita, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, 1 łyżkę na raz.
Przenieść do rondla nad małym płomieniem i podgrzać. Doprawić do smaku.
Podawać puree posypane chrupiącą szalotką. W razie potrzeby skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.