Jedz za 8 dolców: Klonowo-musztardowe pieczone udka z kurczaka z klinami ziemniaczanymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jeść za osiem dolców: Klon-musztarda pieczone udka z kurczaka z klinami ziemniaczanymi spróbuj. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 56g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1089 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.2 za porcję. Mieszanka syropu klonowego, pieprz, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 666 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Klonowo-Musztardowe Udka Z Kurczaka, Klonowo-Musztardowe Udka Z Kurczaka, oraz Pyszne Klonowo-Musztardowe Udka Z Kurczaka.
Instrukcje
W misce wystarczająco dużej, aby pomieścić kurczaka, połączyć ocet, syrop klonowy, 1 łyżka oliwy z oliwek, musztarda, ½ łyżeczki soli i kilka mielonych świeżo zmielonego pieprzu.
Włożyć udka z kurczaka do miski i wymieszać z marynatą.
Umieść w lodówce i pozostaw do marynowania przez 2-3 godziny.
Gdy będziesz gotowy do jedzenia, Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ziemniaki pokroić na 8 klinów każdy-6 jeśli są małe.
Umieść je w ceramicznym naczyniu do pieczenia 9 x 13 cali i wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek i ½ łyżeczki soli.
Piec przez 15 minut, aż zaczną gotować, ale na pewno nie zrobić.
Rozgrzej pozostałą łyżkę oleju na dużym ogniu w ciężkiej patelni lub rondlu wystarczająco dużym, aby zmieścić całego kurczaka.
Niech nadmiar marynaty kapie z kurczaka, a następnie umieścić każdy kawałek skóry w dół. Gotuj przez 3 minuty, aż skóra będzie brązowa i łatwo zejdzie z patelni, następnie odwróć i gotuj kolejne 2-3 minuty na drugiej stronie.
Wyjąć kurczaka z patelni i umieścić na wierzchu ziemniaków.
Wlać marynatę i wino do patelni i niech się na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby uzyskać wszystkie sucs.
Wlać mieszaninę marynaty na kurczaka i ziemniaki.
Obróć temperaturę piekarnika do 400 ° F. piecz kurczaka i ziemniaki przez 20-30 minut, aż ziemniaki będą w pełni ugotowane i soki z kurczaka będą czyste. (Jeśli nie jesteś pewien, pokrój kurczaka, aby sprawdzić, czy nie jest już różowy.)
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.