Jedz za 8 dolców: francuska zupa cebulowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc daj jeść za osiem dolców: francuska zupa cebulowa spróbować. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz ząbek czosnku, sól, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedz za 8 dolców: Francuska Pastina cebulowa, Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-litrowym holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę i, mieszając często, aby zapobiec spalaniu, smażyć, aż będą złote, o 30 protokół.
Dodaj masło, czosnek, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz i gotuj przez 10 minut. Podnieść ciepło do wysokiej, dodać białe wino, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć wino o połowę, o 3 do 5 minut.
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Po zakończeniu zupy wyłącz palnik i rozgrzej brojlery.
Wyjąć gałązki tymianku i liść laurowy z zupy.
Kromki chleba układamy na blasze i równomiernie polewamy startym serem. Dusić, aż ser jest bąbelkowy, tylko minutę lub dwie, i podawać z gorącą zupą.
Zupa Z Pora Ziemniaczanego "
Zupa grochowa Split i najprostsze Slaw "
Zupa z ciecierzycy i sałatka z marchwi "
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.