Jawajska Zupa "Kurczak"

Jawajska Zupa
Jawajska inspirowana" kurczak " zupa może być tylko zupa, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 168 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz skórkę z limonki, loki sojowe, Sambal oelek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Smażony Jawajski, Rosół Inspirowany Kuchnią Azjatycką, oraz Rosół inspirowany kuchnią azjatycką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czosnek, szalotkę, imbir, kurkumę, galangal, kolendrę i pieprz w maszynce i pulsuj do zmielenia na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
GalangalGalangal
KurkumaKurkuma
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Podgrzać nieprzywierającą zupę na średnim ogniu (spryskać olejem kuchennym, jeśli nie jest nieprzywierający).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać pastę i mieszać smażyć do pachnącego, około minuty.
4
Dodaj wodę lub bulion, wraz z loki sojowe i kostki bulionowe, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 15 minut. Włącz ciepło do bardzo niskiego i ogrzać podczas przygotowywania kiełków fasoli i makaronu. Podczas gotowania zupy, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać kiełki fasoli i gotować przez minutę po powrocie wody do wrzenia. Wyciągnij je łyżką szczelinową i odstaw na bok. Zagotować wodę i dodać makaron ryżowy. Gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (około 3-5 minut na wermiszel ryżowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Odcedzić w sitku o drobnej siatce i spłukać zimną wodą. Tuż przed podaniem dodajemy do zupy skórkę z limonki i dodajemy sól do smaku. Aby służyć, umieścić niektóre makaron ryżowy i kiełki fasoli w misce i chochli bulionu i loki sojowe nad nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
ChochlaChochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Posypać zieloną cebulą i podawać z limonką, słodkim sosem sojowym lub tamari i ostrym sosem chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamariTamari
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn