Jawajska Zupa "Kurczak"

Jawajska Zupa
Jawajska inspirowana" kurczak " zupa może być tylko zupa, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 168 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz skórkę z limonki, loki sojowe, Sambal oelek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Smażony Jawajski, Rosół Inspirowany Kuchnią Azjatycką, oraz Rosół inspirowany kuchnią azjatycką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czosnek, szalotkę, imbir, kurkumę, galangal, kolendrę i pieprz w maszynce i pulsuj do zmielenia na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
GalangalGalangal
KurkumaKurkuma
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Podgrzać nieprzywierającą zupę na średnim ogniu (spryskać olejem kuchennym, jeśli nie jest nieprzywierający).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać pastę i mieszać smażyć do pachnącego, około minuty.
4
Dodaj wodę lub bulion, wraz z loki sojowe i kostki bulionowe, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 15 minut. Włącz ciepło do bardzo niskiego i ogrzać podczas przygotowywania kiełków fasoli i makaronu. Podczas gotowania zupy, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać kiełki fasoli i gotować przez minutę po powrocie wody do wrzenia. Wyciągnij je łyżką szczelinową i odstaw na bok. Zagotować wodę i dodać makaron ryżowy. Gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (około 3-5 minut na wermiszel ryżowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Odcedzić w sitku o drobnej siatce i spłukać zimną wodą. Tuż przed podaniem dodajemy do zupy skórkę z limonki i dodajemy sól do smaku. Aby służyć, umieścić niektóre makaron ryżowy i kiełki fasoli w misce i chochli bulionu i loki sojowe nad nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
ChochlaChochla
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Posypać zieloną cebulą i podawać z limonką, słodkim sosem sojowym lub tamari i ostrym sosem chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamariTamari
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn