Jawajska pieczeń wołowa
Roast Beef Java może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,13 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 212 kalorii , 22 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką pieczeń z karkówki wołowej, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 10 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 42% . Podobne przepisy to pieczeń wołowa po jawajsku , gulasz wołowy po indonezyjsku Crockpot z grzybami i małą czerwoną wołowiną oraz babeczki Java .
Instrukcje
Połącz czosnek, sól i pieprz; nacierać wołowiną.
Przenieś do 4-kwartowego. powolna kuchenka.
Wlać kawę wokół mięsa. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso na półmisek; trzymaj się ciepło. Odtłuszczaj tłuszcz z soków kuchennych; przełożyć do małego rondelka. Doprowadzić do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo wrzucaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione dania z pieczonej wołowiny. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 80 dolarów za butelkę.
![Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir]()
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.