Jasne.Dżem truskawkowy bananowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc upewnij się.Dżem truskawkowo-bananowy. Jedna porcja zawiera 5375 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 13,88 zł / porcja, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sok z cytryny, pektyny owocowe sure-jell i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Summer Lovin': Quick Strawberry Sangria Jam, Crumble-Topped Peanut Butter Strawberry Jam Bars, oraz Strawberry JELL-O® Pie.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki i opaski należy myć w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Stem i zmiażdżyć truskawki dokładnie, jedna warstwa na raz. Odmierz dokładnie 3-1 / 4 szklanki przygotowanych truskawek do 6-lub 8-ćwiartkowego rondla. Dokładnie rozgnieść banany. Dokładnie zmierz 1-1 / 2 szklanki przygotowanych bananów do truskawek w rondlu. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Pektynę wymieszać z owocami w rondlu.
W razie potrzeby dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Wymieszaj szybko cały cukier. Powróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi szybko do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę. Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 minut.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdzić uszczelki, naciskając palcem środek pokrywy. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.)