Jarmuż, parmezan i smażone jajko Tartine
Jarmuż, parmezan i Tartine smażone jajko może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek na pół, parmezan, chleb, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Serowa Puree z białej fasoli z jarmużem, parmezanem i jajkiem sadzonym, Smażone jajko i piżma Tartine, oraz Smażone jajko Tartine z zieleniną i Pesto Mayo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokości i dostosuj stojak do 6 cali poniżej elementu.
Kromki chleba posmarować ze wszystkich stron 2 łyżkami oliwy z oliwek i natrzeć rozdrobnionym ząbkiem czosnku na wszystkich powierzchniach. Doprawić solą i pieprzem.
Miejsce na obramowanej blachy do pieczenia lub brojlerów i broil aż złoty kolor brązowy i tosty z pierwszej strony, o 3 protokół. Flip i dusić, aż druga strona jest tosty, o 2 minut dłużej.
Jarmuż wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem i masować dłońmi, aby równomiernie pokryć. Stos ubrany jarmuż na wierzchu chleba tostowego, obejmujące całą powierzchnię. Powrót do brojlerów i broil aż jarmuż zwiędnie i zwęglone, o 5 protokół.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej, aż się połyskają.
Dodać jajka i gotować, aż białka są ustawione, ale żółtko jest nadal ciekły, o 4 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieść 1 jajko na każdym kawałku jarmużu i tost.
Posypać parmezanem i podawać natychmiast.