Jarmuż Garlicki
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawki? Jarmuż Garlicky może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, jarmuż, olej, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Jarmuż Garlicki, Jarmuż Garlicki, oraz Garlicky Kale Crostini.
Instrukcje
Opłucz jarmuż, usuń łodygi i rozdrzyj na średniej wielkości kawałki. Osusz jarmuż (to ważne). W dużym woku lub głębokiej patelni podgrzej połowę oleju.
Dodać jarmuż, trochę na raz, mieszając, jak więdnie. Jeśli spróbujesz dorzucić mokrą kapustę, rozpryskuje się wszędzie!Gdy kapusta zwiędnie, dodaj trochę soli, przykryj i gotuj przez 5-7 minut.
Kapustę wyjąć z patelni i umieścić w przykrytym naczyniu, aby się ogrzała.
Dodać drugą połowę oleju, a następnie wrzucić czosnek i płatki czerwonej papryki.
Saute na minutę lub dwie i wlać gotowanego czosnku i pozostałego oleju ogrzanego na jarmużu. Wrzucić do herbu i dodać plusk lub dwa czerwonego octu winnego. Ciesz się natychmiast.