Japońskie Diabelskie Jajka
Japoński Deviled Eggs może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 142 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz furikake, olej sezamowy, jajka przepiórcze i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Japońskie Diabelskie Jajka, Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, oraz Jajka Benedict Deviled Eggs.
Instrukcje
Umieścić jaja przepiórcze w średnim garnku i przykryć 2 w. zimna woda. Na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Odcedzić jajka i przelać do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Rozłupać muszle na całej powierzchni, powrócić do wody i odstawić na 2 minuty (to rozluźnia muszle). Jajka obrać ze skórki.
Połączyć majonez, wasabi do smaku, olej sezamowy, sos sojowy i sól w małej misce. Włóż furikake do innej małej miseczki.
Obie podawać z jajkami do dunkingu.
* Znajdź jaja przepiórcze na rynkach azjatyckich i rolników i furikake-pikantna mieszanka sezamu, wodorostów i suszonych ryb - w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych, Japońskich rynkach i amazon.com