Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach)

Japchae (Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach)
Przepis Japchae (Koreański makaron smażony na słodkich ziemniakach) jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym wegańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka soli koszernej, szalotka, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Japchae, Koreański makaron z słodkimi ziemniakami, Koreański Makaron Smażony Na Słodkich Ziemniakach, oraz Smażony makaron szklany (japchae).

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać makaron, wymieszać, aby je oddzielić, i gotować, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Za pomocą nożyczek pokrój makaron na długości od 6 do 8 cali. Z makaronem jeszcze w durszlaku, skropić 2 łyżeczki oleju sezamowego i wrzucić do herbu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Wymieszać sos sojowy i cukier razem w małej misce, aż cukier się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj marchew, cebulę, odmierzoną sól i odmierzoną pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
7
Dodać grzyby i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą miękkie, o 3 protokół.Zwiększ ciepło do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
8
Dodaj szpinak i, za pomocą szczypiec, wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
9
Niech gotować, aż lekko zwiędnie, o 1 minutę.
10
Dodaj zarezerwowane makaron i mieszankę sosu sojowego i wrzucić do ogrzania przez, O 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MakaronyMakarony
11
Zdjąć patelnię z ognia, dodać pozostałe 2 łyżeczki prażonego oleju sezamowego i wrzucić do połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Przełożyć na półmisek i posypać cebulką i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
13
Podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej.

Składniki

113Orzechy dowolne (posiekane)2 Duże ząbki czosnku, obrane i posiekane2 Duże ząbki czosnku, obrane i posiekane01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzebyświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej w razie potrzeby1( bakłażany)marchew, obrane i pokrojone w 1-1 / 2-calowe zapałkimarchew, obrane i pokrojone w 1-1 / 2-calowe zapałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem113Orzechy dowolne (posiekane)świeże grzyby shiitake, łodygi przycięte i cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, łodygi przycięte i cienko pokrojone21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby1( bakłażany)szalotka, cienko pokrojona (tylko białe i jasnozielone części)szalotka, cienko pokrojona (tylko białe i jasnozielone części)41 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.prażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych227Orzechy dowolne (posiekane)makaron z suszonymi koreańskimi słodkimi ziemniakamimakaron z suszonymi koreańskimi słodkimi ziemniakami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, cienko pokrojonacebula żółta, cienko pokrojona

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański świetnie współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn