Jamajski Czerwony Snapper z smażonym bananem
Jamajski Czerwony Snapper z smażonym bananem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 391 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku pięciu przypraw, filety z szarej podeszwy, kliny limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, oraz Jamajski Chleb Bananowy.
Instrukcje
W płytkiej misce, wrzucić razem bułkę tartą, pięć przypraw w proszku, tymianek, ziele angielskie, sól i cayenne. W drugiej płytkiej misce ubij jajka widelcem. Filety rybne obrócić po kolei w okruchy, następnie zanurzyć je w ubitych jajach, aby pokryć, a następnie ponownie pokryć mieszaniną okruchów; umieścić na talerzu.
Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki. olej na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj połowę ryb i gotować, aż złoty i chrupiące na dnie, 2 do 3 protokół; włączyć i gotować, aż chrupiące na drugiej stronie, 2 do 3 protokół więcej.
Przełóż rybę na talerz i trzymaj w ciepłym piekarniku, podczas gdy powtarzasz z pozostałą rybą i 2 łyżkami. więcej oleju.
W dużej patelni nonstick, ciepło pozostałe 2 łyżki. olej na średnim ogniu. Pokroić banany o grubości 1/3 cala i smażyć na patelni na złoty kolor z obu stron, około 4 protokół.
Banany i limonki podawać z rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.