Jamaican-me-nuts! Mahi-Mahi Tacos z salsą z owoców tropikalnych

Jamaican-me-nuts! Mahi-Mahi Tacos z salsą z owoców tropikalnych
Jamaican-me-nuts! Mahi-Mahi Tacos z tropikalnymi owocami Salsa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 241 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać rum, kolendra, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jamaican-Me-Nuts! Mahi-Mahi Tacos Z Salsą Z Owoców Tropikalnych, Mahi-Mahi rybne Tacos z tropikalną salsą, oraz Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową.

Instrukcje

1
Filety posmarować olejem rzepakowym i posypać równomiernie obie strony, przyprawiając je szarpnięciem.* Użyj 1 łyżeczki przyprawy na stronę na każdy filet. Mniej więcej do smaku.Równomiernie wcierać w rybę, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Umieścić filety na gorącym grillu i grillować 3-5 minut na stronie lub til zrobić i płatki łatwo widelcem.Ciepłe tortille na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Filety kroimy na kawałki lub grubo rozdrabniamy widelcem.Podziel rybę równomiernie na 8 rozgrzanych tortilli.Na wierzchu Salsa owocowa, plasterek awokado, rozdrobniona kapusta, jicama, a na wierzchu śmietana limonkowa.Śmietana limonkowa:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
JicamaJicama
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4
Wymieszać śmietanę, sok z limonki i skórkę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
W razie potrzeby udekoruj dodatkową kolendrą.* Uwaga: jeśli scotch bonnet lub papryka habanero są zbyt gorące dla Twoich gustów, czerwone jalapeno można zastąpić! Są dość łagodne.Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone JalapenoCzerwone Jalapeno
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Habanero ChiliHabanero Chili
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
6
4 porcje, dwa tacos za sztukę!Przyprawa to: dry Jerk przyprawa przez Susie cooks, przepis #229443.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych

Składniki

2awokado, cienko pokrojone zawokado, cienko pokrojone z2awokado, cienko pokrojone zawokado, cienko pokrojone z2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)30Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonycaribbean jerk seasoning (użyłem Dry Jerk Seasoning )caribbean jerk seasoning (użyłem Dry Jerk Seasoning )30Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonycaribbean jerk seasoning (użyłem Dry Jerk Seasoning)caribbean jerk seasoning (użyłem Dry Jerk Seasoning)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana kolendradrobno posiekana kolendra30Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonykolendra (do dekoracji)kolendra (do dekoracji)8tortille z miękkiej mąki lub miękkie tortille kukurydzianetortille z miękkiej mąki lub miękkie tortille kukurydziane8tortille z miękkiej mąki lub 8 miękkich tortilli kukurydzianychtortille z miękkiej mąki lub 8 miękkich tortilli kukurydzianych1ząbek czosnku, drobno mielonyząbek czosnku, drobno mielony1ząbek czosnku, drobno mielonyząbek czosnku, drobno mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sok grejpfrutowy, może sub sok z limonkisok grejpfrutowy, może sub sok z limonki1scotch bonnet pepper lub Habanero pepperscotch bonnet pepper lub Habanero pepper1papryka scotch bonnet lub 1 pieprz habaneropapryka scotch bonnet lub 1 pieprz habanero11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijicama, finely juliennedjicama, finely julienned2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijicama, finely juliennedjicama, finely julienned1Limonka, sok zLimonka, sok z1Limonka, sok zLimonka, sok z11 funt cukinii,świeży sok z limonkiświeży sok z limonki11 funt cukinii,świeża Skórka z limonkiświeża Skórka z limonki11 funt cukinii,świeża Skórka z limonkiświeża Skórka z limonki907Orzechy dowolne (posiekane)filety mahi mahi (może sub tilapia lub dorsz)filety mahi mahi (może sub tilapia lub dorsz)907Orzechy dowolne (posiekane)filety mahi mahi (może sub tilapia lub dorsz)filety mahi mahi (może sub tilapia lub dorsz)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże mango, pokrojone w kostkęświeże mango, pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże mango, pokrojone w kostkęświeże mango, pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża papaja pokrojona w kostkęświeża papaja pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża papaja pokrojona w kostkęświeża papaja pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży ananas pokrojony w kostkęświeży ananas pokrojony w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży ananas pokrojony w kostkęświeży ananas pokrojony w kostkę4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta czerwona, drobno rozdrobnionakapusta czerwona, drobno rozdrobniona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta czerwona, drobno rozdrobnionakapusta czerwona, drobno rozdrobniona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)biały rumbiały rum1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)biały rumbiały rum30Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySalsa Z Owoców TropikalnychSalsa Z Owoców Tropikalnych30Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 szklanka dzikiego ryżu, dokładnie opłukanego1 szklanka dzikiego ryżu, dokładnie opłukanego4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćEkspert
Gotowe W30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia17
Magazyn