Jak zrobić krem z zupy szparagowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać jak zrobić krem zupy szparagowej spróbować. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,04 zł za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka szparagów, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Masson ' s Cream of Artichoke Soup-zrób tę wyjątkową zupę w domu, Jak zrobić krem z zupy grzybowej, oraz Zupa Szparagowa Krem.
Instrukcje
Masło rozpuścić w garnku na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i sól; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka i złota, o 10 protokół.
Do garnka wlać bulion z kurczaka i wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 15 minut.
Kawałki szparagów umieścić w gotującym się bulionie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szparagi będą po prostu miękkie i nadal jasnozielone, 5 do 10 minut.
Użyj blendera zanurzeniowego, aby zmiksować zupę, aż będzie gładka, około 3 minut.
Aby uzyskać drobniejszą konsystencję, przecedzić zupę przez sitko z siatki. Odstaw odcedzoną zupę do garnka i umieść na kuchence.
Zmniejsz temperaturę. Doprawić pieprzem cayenne, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Sól dostosuj do smaku.
Ubić 1/2 szklanki śmietany do zupy.
Umieść 1/4 szklanki śmietany, ser Parmigiano-Reggiano i skórkę z cytryny w małej misce.
Ubijać do uzyskania piany i lekko zgrubienia, około 1 minuty.
Skropić łyżkę kremu Parmigiano-Reggiano-cytrynowego na wierzchu każdej porcji i obracać, tworząc losowy wzór.
Posypać szczyptą skórki cytrynowej i pieprzem cayenne, w razie potrzeby.