Jak zrobić fasolę i warzywa
Jak zrobić fasolę i warzywa może być przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i pescatarian, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 252 kalorie , 13 g białka i 8 g tłuszczu . Za 1,21 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 6 osób. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 64 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sól i mielony pieprz, escarole, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 98% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Collard Greens z białą fasolą i kiełbasą , Garbanzo Beans & Greens oraz Buraki i jajka w koszulce .
Instrukcje
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; gotuj, mieszając, aż zacznie bulgotać i skwierczeć, około 20 sekund.
Wlać bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, od 6 do 8 minut. Wymieszaj płatki czerwonej papryki.
Wymieszaj fasolę; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wierzchołki fasoli będą widoczne tuż pod powierzchnią płynu, od 6 do 8 minut. Wymieszaj oregano, skórkę z cytryny i filet z anchois. Dusić przez 3 minuty.
Umieść escarole w mieszance fasoli; zmniejsz ogień do małego i mieszaj, aż escarole zwiędnie, około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku; udekorować płatkami czerwonej papryki i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.