Jak zrobić krem z zupy kalafiorowej
Jak zrobić krem zupa kalafior może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis zupa. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 266 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, sól, kalafior i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Masson ' s Cream of Artichoke Soup-zrób tę wyjątkową zupę w domu, Krem z zupy kalafiorowej, oraz Krem z zupy kalafiorowej.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i seler w gorącym oleju, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i sól i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać z ziemniakami, kalafiorem, rosołem z kurczaka i wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż kalafior będzie miękki i ziemniaki są łatwo rozbite o bok garnka, o 30 minut.
Puree zupę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień do niskiego, doprawić pieprzem cayenne i solą.
Wlać śmietanę i mieszać do ogrzania. W razie potrzeby doprawić solą.
Boczek gotować na patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół.
Przełożyć ugotowany boczek na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć. Wrzucić bułkę tartą w pozostałym tłuszczu boczku na patelni, i gotować na małym ogniu, aż tosty i chrupiące. Wymieszać z serem i nadal gotować, aż się stopi.
Przełożyć do miski i schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać z boczkiem, skórką z cytryny i natką pietruszki. Wrzuć do płaszcza.
Podawać zupę przyozdobioną boczkiem gremolata na wierzchu.