Jajko sadzone José Andrés z Chorizo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj jajka sadzonego José Andrésa z Chorizo. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 109 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską i pieprz, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rossejat José Andrés Z Krewetkami, Ziemniaki z solą José Andrés w sosie Kolendro-pietruszkowym, oraz Sloppy Jose z Chorizo, zwęglone Poblanos i Avocado Crema dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek do dużej patelni nieprzywierającej i podgrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać czosnek i gotować, przewracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o pięć minut.
Czosnek wyjąć łyżką szczelinową i wyrzucić.
Wlać pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek i podgrzać do średniej wysokości. Rozbij jedno z jajek do małej miseczki. Gdy olej po prostu zaczyna palić, przechyl patelnię tak, że baseny oleju z jednej strony. Ostrożnie wsuń jajko do oleju. Łyżka trochę gorącego oleju na wierzchu jajka, i gotować, aż białka są ustawione, ale żółtko jest nadal ciekły, o 30 sekund. Krawędzie białek powinny być rumiane i chrupiące. Ostrożnie wyjmij jajko łyżką lub łopatką i przenieś na talerz i utrzymaj ciepło. Powtórz proces z pozostałymi jajami.
Wlać olej do miski i odstawić, ale nie wycierać patelnię. Powrót patelni do płyty kuchennej i włączyć ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj chorizo, i gotować, aż zaczną renderować trochę oleju, o 30 sekund.
Dodaj gałązki tymianku, dobrze wymieszaj i gotuj przez dodatkową minutę, zmniejszając ogień, jeśli olej zacznie agresywnie palić.
Podziel chorizo i tymianek między cztery talerze. Na wierzch każdego z sadzonym jajkiem. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Skropić odrobiną oleju reserved.
Podawać z kromkami chrupiącego chleba.