Jajko Na Parze (Chawan Mushi)
Gotowane na parze jajko (Chawan Mushi) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 130 kalorii, 16G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Jeśli masz sake, jajka, wywar rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Poważnie Azji: Chawan Mushi, Chawan Mushi z krewetkami i groszkiem wiosennym, oraz Małże Manila (asari-mushi) w rosole z trawy cytrynowej-dashi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ubić jajka delikatnie, powoli wlewając bulion z kurczaka, sake i sos sojowy. Pieczarki i kurczaka podzielić równomiernie pomiędzy dwie małe filiżanki herbaty.
Wlać mieszaninę jaj do każdej filiżanki, aż do napełnienia.
Doprowadzić około 1 cala wody do wrzenia w parowcu lub rondlu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i umieścić kubki do parownika. Przykryć i parować przez 12 minut, lub aż jajko będzie twarde, ale miękkie i jedwabiste jak tofu.
Każdą filiżankę udekorować gałązką pietruszki i podawać.